Stakleni sistemi


Staklene nadstrešnice

Ve-metal se specijalizirao u izvedbi montaži nadstresnica .Staklene nadstrešnice mogu biti na nosećim inox konzolama koje drže staklo u zraku te mu daju dojam prozirnosti estetike i sl.


Arhitektonska riješenja sve vise zahtijevaju ojačane konstrukcije ,debljina stakla koja se koristi je od 8mm-20mm , staklo je kaljeno,laminirano .Staklene nadstresnice mogu biti i na inox kvadratnim i okruglim cijevima,čelićnim konstrukcijama i sl.cijena takvih nadstresnica zavisi o kompliciranosti same izvedbe.

Klasični krovovi i nadstrešnice zbog svoje masivnosti i zatvorenosti su potisnuti iz svjetskih trendova moderne arhitekture i unutrašnjeg dizajna. Staklo propušta svjetlost i energiju u Vaš prostor bez obzira na godišnje doba te se kao materijal polazao puno boljim u toplinskoj izolaciji od običnih krovova i nadstrešnica.
Staklene ograde

Staklene ograde su trenutno hit u modernoj arhitekturi i sve više ljudi se okreće takvim vrstama ograda. Primjena staklenih ograda počela je u eksterijeru, ali danas se vrlo često koristi i u interijeru. Većinom se takve vanjske staklene površine izrađuju u kombinaciji sa inoksom od kojeg se izrađuju stupići te rukohvati koji čine nosivu konstrukciju ograde.


U posljednje vrijeme se zbog vizaulnog efekta "čistoće" prostora sve više izrađuju samostojeće staklene ograde koje se fiksiraju u podnu aluminijsku ili čeličnu konstrukciju ili točkasto spajaju spiderima.

Mana staklenih ograda u odnosu na kovane ograde ili inox ograde je njihova relativno visoka cijena koja je duplo a često i više veća. Međutim jednostavnost dizajna i njena prozračnost je često glavni kriterij kod odabira ograde, a posebice kod modernije gradnje ili kod objekata sa otvorenim pogledom.
Unutarnje staklene stijene

Razlog zašto odabrati staklene ograde tumači se otvaranjem suvremenog čovjeka prema svijetu što je trend koji slijedi u moderan prostor.


U borbi najboljih materijala za ograde staklo je definitivni pobjednik, ali prije nego se staklo razvilo inox je taj koji je bio najrašireniji tip ograde. Njihova kombinacija se savršeno uklapa u moderan prostor dajući sigurnost i eleganciju te će zasigurno privlačiti poglede Vaših gostiju.

Staklo za ogradu može biti transparetno, mutno ili tonirano, u jeftinijoj varijanti kao lamistal staklo debljine 10– 16 mm ili skupljoj sa kaljeno-laminiranim staklom debljine 10 – 16 mm koja daje još veću čvrstoću cijeloj ogradi zbog termičke obrade stakla.